söndag 28 augusti 2011

Sådärja. Sista föreställningen av Tribadernas Natt på Alsters Herrgård i Karlstad gick bra. Vi spelade in alles 8 kvällar där uppe. Måste säga att August Strindberg som karaktär, historisk person och människa är den intressantaste jag gett mig i närkamp med. Jag rekommenderar varmt för den som har tid över att plöja igenom Strindbergs brev (finns utgivna i 19 volymer). En hiskelig bergådalbana tillsammans med en människa som försökte vara vad han trodde samhället ville att han skulle vara, samtidigt som han oundvikligen var en fantastiskt kreativ person som på slentrian tänkte "outside the box".

Under tiden vi spelat Tribadernas Natt har jag och Carina Ekman spelat på Molkom Folkhögskola. Ett av våra "Värmländska program" där vi skickar iväg texter från Ehne till Fröding, Ferlin till Lagerlöf rätt in i en intet ont anande publik. Denna gång elever och lärare på Folkhögskolan. En lyckad afton.

Jag har även bränt av en "Akustisk Jukebox" tillsammans med kontrabassisten Pär Eliasson. En liten happening där Pär och jag går runt och spelar precis det folk önskar sig -kan bli allt ifrån AC/DC till Hank Williams, från ABBA till Cornelis. Hemskt skojigt för både oss och publik.

Just nu sitter jag och finslipar på ett par låtar till en teaterföreställning kallad "Värsta Vädret" som Kunskaps Teatern skall spela i september. Texter och låtar om de framtida oundvikliga naturkatastroferna som vi människor kommer att få som lön för vår idoga miljöförstöring under 1900-talet. Mer om detta senare.

lördag 13 augusti 2011

tribadernas natt

Sådär ja.
Nu var det dags för premiär och för att sparka igång bloggen igen. Borta är skrivkrampen. De dygnslånga idoga sommarrepetitionerna får nu ge plats för lite fritt skapande. Eftersom jag gärna jonglerar med flera idéer och jobb samtidigt skall jag försöka att hålla koll på mitt eget tempo genom att skriva om det jag gör i landet "teater-musik-manus-drama".

Som sagt ikväll står jag åter på scenen som August Strindberg i P O Enquists drama Tribadernas Natt. Denna nypremiär blir på Alsters Herrgård i Karlstad. Vi kommer att spela 8-10 föreställningar. Just nu är jag upprymd över gårdagens generalrepetition -första repet med publik. Det jag uppskattar främst med teatern är inte manusanalys, inte repetitioner, inte pengar, även om allt det där är viktiga och intressanta delar. Nej, anledningen till att jag står på scenen är applåderna. Så enkel är jag. två timmars svett och skrik för ett par minuters enkel uppskattning. Det lever jag för.
Premiär ikväll som sagt.