tisdag 22 november 2011

Kulturspridning



Jag tog en tur till Paris härom veckan för att på sätt och vis göra absolut ingenting, men också för att bli inspirerad för att göra just någonting. Jag gjorde inte mycket. Gick runt och fotograferade mest. Men när jag kommit hem och en kväll låg i badet så lossnade det. Nu är jag igång att skriva mitt livs monolog....premiär någongång nästa år.

För att ställa till det lite för kulturförföljarna så kan jag ju inte bara sitta här i min ensamhet och jobba med teatertext. Det har lossnat på flera håll de senastre veckorna. När jag för 25 år sedan stod och skrek i nåt punkband trodde jag aldrig att jag skulle få ett alster spelat på något som heter "värmlands-toppen", men nu har det blivit så. Min gode vän Per Thorén och jag skrev en sång som skulle användas i samband med två stycken pjäser som just Herr Thorén regisserar.
Kajsa Kavat och Kan du vissla Johanna (www.varmlandsteatern.se). Sångens melodi stod Herr Thorén för och texten skrev jag. Ögon barnsligt klara heter hitten och sjöngs in av Kerstin Andeby och Hugo Sandborgh. In på toppen klev den och nu ligger den där.
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2189



I samma veva fick jag en förfrågan att skriva en text till en jul-låt. Inte det lättaste egentligen men det blev en sång. Anna Nilsson Lindgren skrev musik och jag texten till den finstämda låten Julgåvan som kommer att uruppföras i Hammarö kyrka den 18 december.



Just nu sitter jag och prissätter några alster inför en vernissage. Jag kommer att ställa ut sju stycken bilder på en samlingsutställning på Almars gård. Bland annat mina En nostalgikers opera omnia del 1, 2 och 3. Vernissagen är på lördag 26/12, utställningen pågår i två veckor.

Kom och se! Den 3/12 sitter jag där och spelar lite musik för besökarna, så då kan ni höra mig spela samtidigt som ni ser på mina bilder....fantastiskt va.

Med estetiken flåsandes i nacken!